Helmikuu heilahti alkuun, ja kaikkia veden olomuotoja on tähän mennessä satanut: vettä, räntää ja lunta sekä lähes tulkoon kaikkia niiden välimuotoja. Viimeisimmät sateet tulivat lumena, mikä ihan hyvä juttu tähän aikaan talvesta. Saas nähdä, maksetaan nämä helmikuun hellät maaliskuussa - eli onko maaliskuussa luvassa kovia pakkasia, kuten sanonta sanoo.
Lampolassa on ollut vilskettä, ja karitsoita juoksee jo aikamoinen lauma. On varsin huvittavaa taas seurata pikkukaritsoita: jo puolen päivän ikäiset pässikaksoset saattavat mitellä ja puskea kuin isot pässit, karitsoitte pyrähtelyä parvessa kun uuhien silmä välttää ja uuhien päällä kiipeilyä. Tänä vuonna on syntynyt aika montaa mustaa lammasta, mutta toistaiseksi ei ole syntynyt täplikkäitä, joita oli viime vuonna.
Kylvösuunnitelmien tekeminen on myös työn alla, samoin taimien ja siementen hankinta. Kylvösuunnittelussa haastavinta on pohtia muutaman vuoden päähän - mitä viljellään tulevana kesänä jossakin, vaikuttaa useamman vuoden päähän. Eri kasvit vaativat erilaiset kasvuolosuhteet, ja toisaalta niiden vaikutus maahan on erilainen, esimerkiksi juuristo on joka kasvilla omanlaisensa. Juuret ovat isoin osa kasvia. Osa monivuotisten kasvien juuristosta talvehtii ja osa kuolee syksyisin kasvaakseen seuraavana keväänä uudestaan.
sunnuntai 14. helmikuuta 2016
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti