maanantai 25. tammikuuta 2016

Paukkupakkasista melkein plussalle

Melkein yht'äkkisesti kuin sää jäähtyi, se myös lämpeni.Viime viikonlopun aikana pakkaset hellittivät ja nyt näyttäisi, että huomenna saattaa sataa jopa vettä. Ei taida siis tulla "pyry pakkasen perästä", vaan vettä, loskaa ja räntää. Loppuviikosta ilmeisesti kuitenkin sään pitäisi taas hiukan pakastua, hyvä niin.

Viimeisen vuorokauden aikana karitsoinnit alkoivat rytinällä: lampolassa on nyt aika monta pienokaista harjoittelemassa pomppimista. Ensimmäisen vuorokauden - pari uuhet ovat omissa "yksiöissään" karitsoittensa kanssa, jotta uuhi ja karitsat leimautuvat toisiinsa ja tunnistavat toisensa myös isompaan laumaan yhdistämisen jälkeen. "Yksiössä" on myös helpompi seurata jokaista uuhta erikseen, ja valvoa, että uuhi alkaa suomaan, juomaan ja märehtimään hyvin. Kolmen vuorokauden iässä karitsat punnitaan ja ne saavat korviinsa korvamerkit. Viimeistään silloin uuhet karitsoineen yhdistetään isompiin ryhmiin.

Tässä talvisydännä on tehty myös monenmoisia suunnitelmia tulevaa kasvukautta varten. Kylvö- ja istutussuunnitelmia on pikkuhiljaa ryhdytty laatimaan, kun erilaisia kuvastoja on tulla tupsahdellut postilaatikkoon. Jotain uusia kasveja olisi tarkoitus taas kokeilla, mutta niistä lisää myöhemmin.

Kesätyöntekijäehdokkaita on haastateltu, ja sen verran runsaasti on ollut hakijoita, että arvelemme ensi kesän työntekijöiden löytyvän jo haastatelluista. Tällä hetkellä emme siis enää haastattele uusia hakijoita.

Ei kommentteja: