keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Revontulet - ja vähän lampaista ja REKOistakin

Revontulia leiskui taivaalla viime yönä, mutta nyt näytti olevan hiukan pilviä taivaanvalkeiden edessä. Täytyy kuitenkin kohta käydä vilkaisemassa uudestaan, josko pilvet olisivat hälvenneet ja revontulia näkyisi. Sää on muuten ollut ajankohtaan nähden varsin mainio: pikkupakkasta, hiukan lunta. Lunta voisi toki olla enemmänkin, mutta parempi tämä kuin ei mitään. Järvellekin ovat hiihtokelit palautuneet, ja sinne tekisi mieli mennä hiihtelemään tässä lähipäivinä.

Karitsat ovat nyt oikeastaan kaikkein hauskimmassa iässä. Uuhien ruokinta-aikaan ne pomppivat, loikkivat ja puskuttelevat, eli opettelevat lampaan taitoja. Noin puolet nyt syntyneistä karitsoista on mustia, loput valkoisia - ja pari harmaatakin on joukossa. Jos lammaspaimenen talvityöt kiinnostavat, niin meillä lomamökin varaukseen kuuluu näin talviaikaan mahdollisuus tutustua lampaiden talvitouhuihin. Varauksen voi tehdä netissä, toki puhelimellakin voi tavoitella (p. 0400 - 625 636)... puhelimeen tulee vaan nyt vastailtua vähän huonosti, kun se on useimmiten täällä sisällä, kun itse ollaan pihalla. Iltaisin ehkä tavoittaa parhaiten puhelimitse.

Niin, ja sitten ne REKOt. Reko on lyhenne ruotsinkielen sanoista "reilua kuluttamista". REKO-lähiruokarenkaita on perustettu ympäri Suomen viimeisen parin vuoden aikana useita. REKO on torikaupan modernisoitu versio: REKOn periaatteena on tarjota kuluttajille mahdollisuus ostaa paikallista ruokaa helposti ja keskitetysti - tuotteita Tampereen seudun REKOissa onkin laidasta laitaan, ja vielä Iloisen Pojan Lähiruokakauppakin täydentää tarjontaa. Tästä linkistä pääsee listaukseen Tampereen seudun REKO-lähiruokarenkaista. Aika monessa ollamme myös me täältä Yrjölästä mukana, ja toivottavasti tavataan REKOillen!

Ei kommentteja: