tiistai 23. kesäkuuta 2009

Kyllä Siikli tietää

Kyllä Siikli-peruna tietää, koska on oikea aatto. Tänään Aaton päivänä, oikean Jussin päivän aattona, kerättiin ensimmäisen kerran suurempi määrä Siikliä myyntiin. Siiklin lisäksi myynnissä on siis Arielleä, joka on ulkomuodoltaan pyöreämpi, väriltään vaaleampi ja maultaan ehkä miedompi kuin Siikli. Arielle on kuitenkin aikaisempi, minkä vuoksi sitä meilläkin on viljelyssä. Juhannuksena kun on mukavaa syödä uusia perunoita.

Mansikka rintamalle ei kuulu mitään uutta. Pääsääntöisesti kerätään Emily- ja Solprins-lajikkeita. Näiden lisäksi päivittäin kerätään myös vähän Polkaa ja hieman enemmän Koronaa. Huomenna olisi tarkoitus kerätä ensimmäisen kerran Jonsokkia. Toistaiseksi saatavan on ainoastaan valmiiksi poimittua marjaa, mutta toki itsepoiminta aloitetaan heti kun on mahdollista. Myyntipaikkamme ovat päivittäin avoinna, nettisivujen etusivulla olevien aikojen mukaisesti. Vanhojen myyntipaikkojen lisäksi uusina on avattu yksi myyntipaikka Ikaalisten keskustassa (K-supermarket Keskustorin edessä) sekä Ylöjärvellä, Elovainion liikealueella, Lihamestareiden ja Kotielegantin piha-alueella.

Tällä hetkellä suurin työllistäjä tässä kotona on marja-, yrtti-, kukka- ja maissimaan kitkentä. Käsinkitkeminen on tehokkkain tapa poistaa rikkaruohot. Erityisen hyvin kitkentä tehoaa siemenlevintäisiin rikkaruohoihin, heikoiten heiniin -heinätuppaita on vaikea poistaa kokonaan muovista. Keväällä istutetut taimet ovat yllättävän hyvässä kasvussa.

Nettisivujen muutokset näyttävät antavan odottaa itseään. Tulossa -toivottavasti lähipäivinä - tietoa tilamme maatiaiskotieläimistä, minkä lisäksi kasvilaji ja -lajike luettelo kaipaa täydennystä. Kaikkiaan taidamme kasvattaa tällä hetkellä n. 50 eri kasvilajia ja lajiketta, noin työlukuna arvioiden. Kyllä toki kaikki ovat ylhäällä listoissa ja luetteloissa, mutta jos ulkomuistista ryhtyy luettelemaan, tuppaa jokin aina unohtumaan. Parhaiten muistuvat kaikki, kun kävelee pihalla.

Ei kommentteja: