torstai 15. huhtikuuta 2010

Västäräkistä vähäsen

Ja sitten tuli kevät: maalis-huhtikuun vaihteessa lunta oli vielä reilu puoli metriä, mutta muutamassa yössä tuli kevät. Maaliskuun viimeisinä päivinä kurkia alkoi näkyä, sitten pian sen jälkeen alkoi kuulua peippojen laulua. Nyt kuluneella viikolla ovat västäräkit hypelleet ja heiluteleet pyrstöään istuksiessaan. Pääskysiä siis odotellaan kesää aloittaamaan.

Kevääntulo on siis nopeuttanut askelia ulkona: vadelman leikkuu ja sidonta on aloitettu, samoin kuin pensasmustikan leikkuu. Omenapuiden leikkuu on saatu päätökseen. Pihojen siivousta on aloiteltu. Navetan sisäkattoa on korjattu: alkuperäinen sisäkatto on muuten hyvässä kunnossa, mutta yhdessä kohdasta oli aiempien korjaustöiden yhteydessä katkaistu tukipalkki. Nyt tuenta on korjattu, ja toivottavasti korjaus on yhtäkestävä kuin alkuperäinenkin katto. Seuraava tavoite olisi saada sisäkatto maalattua ja ehkäpä seiniä kalkittua. Maalattavaa kyllä löytyy myös muistakin rakennuksista, sekä sisältä että ulkoa, ja välillä tuntuu, että on vaikea valita mistä alkaa.

Ensimmäiset karitsat on vieroettu, ja pian vierotetaan vielä loputkin karitsat. Aika jötkäleitä isoimmat pässikaritsat jo olivatkin, ja kasvu on vain kiihtynyt vierotuksen jälkeen. Hyvin pian siirräämme kaikki lampaat sisältä metsätarhoihin odottamaan laidunten kuivumista.

Kanat kukkoineen ovat myös pian muuttamassa kesäkanaloihinsa. Ensimmäisen haudontaerän kanssa oli ongelmia lämpötilan pysymisen kanssa, mutta yksi tipu kuoriutui silti. Nyt hautomakoneessa on uusi satsi munia, mielenkiinnolla odotamme kuinka niiden kanssa käy.

Kotisivujen etusivu sai uuden väripohjan, vihdoin viimein, ja jotain muutakin uutta vielä tulossa.

Ei kommentteja: