perjantai 7. joulukuuta 2012

Joulu lähestyy

Ihanaa - nyt pakkanen on hellittänyt ja sataa lunta. Lunta voisi sataa vielä aika paljon ennemmän, että saisimme luotua talojen kivijalkojen ympärille eristävän lumivallin. Pellolla talvehtivat kasvit ovat kyllä tyytyväisiä tälläisestä lumipeitteestä, joka sataa hissukseen niiden päälle. Omena- ja mustikkatarha on suojattu jäniksiltä aidalla - aidan ulkopuolella näkee runsaasti jäniksen jälkiä, kun ne yrittävät löytää aidasta reiän.

Jouluisen Matkan Hämeenkyröön aikana on mahdollista hankkia joulupöytään lähellä kasvaneita omenoita, hilloja, mehuja ja pakastettuja marjoja ja maissia. Matrocksin järjestämä matka alkaa Tampereen Keskutorilta, ja reitti kulkee tästä meidän tilamyymälän kautta Hämeenkyröön, Frantsilan Kehäkukkaan. Kaadamme myös myyntiä varten muutamia joulukuusia: sellaisia ihan oikeita metsässä kasvaneita, jotka hurmaavat katsojan luonnollisuudellaan. Tilamyymälä Puimasuuli on avoinna tuolloin (19.12.) klo 18 - 19.30. Tarjolla on kuumaa mehua kävijöille.

Avasimme myös nettiin varauslomakkeen, jolla on mahdollista varata tuotteita joko noudettavaksi täältä tilalta tai Tampereen Tallipihalla olevasta Joulukylästä. Olemme joka päivä Tampereen Tallipihalla 6.12. - 23.12.

Myyntitouhujen lisäksi ensi vuoden suunnittelu on jo käynnissä. Talven alku on ollut varsin tempoileva, ja nyt onkin mielenkiintoista nähdä, miten kasvit selviävät. Lampolassa uuhet kasvattavat vielä mahojaan - karitsoinnit alkavat tammikuun loppupuolella, ja yhtä innolla sitä taas odottaa, miten pienet karitsat pomppivat riemuissaan.

Ei kommentteja: