sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kesän tapahtumia odotellessa

Edellisestä päivityksestä vierähti jo hyvä tovi, ja kaikenlaista onkin taas sattunut ja tapahtunut. Kylvötöitä, istutusta, aidan korjaamista ja niihin toimiin liittyvää suunnittelua on ollut yllin kyllin. Rikkana rokassa ovat olleet kylmät yöt, joina on tullut seurattua säätä ja lämpötilan kehitystä. Pahimmilta hallatuhoilta on säästytty, mutta sen verran pakkanen on päässyt puraisemaan, että kesän ensimäisissä mansikoissa saattaa olla pieniä kauneusvirheitä. Tällä hetkellä näyttää todennäköiseltä, että kuukauden päästä maistellaan ensimmäisiä mansikoita.

Mutta sitten siihen otsikon mukaiseen, eli mitä kaikkea kesällä täällä meillä tapahtuukaan.

Kesän tapahtumakausi käynnistyy helatorstaina, 29.5. Iloisen Pojan Lihaauto poikkeaa silloin meille ensi visiitilleen, ja on paikalla klo 10 - 11. Samaisena päivänä meillä järjestetään Paimennuskilpailut SBCAK ry:n toimesta. Paimennuskilpailussa arvioidaan paimenen ja paimenkoiran yhteistoimintaa erilaisten tehtävien suorittamisessa.

Mansikkakauden avajaisia juhlistetaan 15.6., ja tarjolla on mansikkakakkua ja kahvia. Tervetuloa maistelemaan mansikkakakkua - peukut pystyyn, että mansikat kypsyvät siksi! Avajaisissa voi seurata myös maalauskurssilaisten työskentelyä: taiteilija Ilona Raipala opastaa tilallamme maalauskurssilaisia 13.6. - 15.6.
Mansikkakauden avajaisiltana järjestämme irkkuillan, jossa esiintyy Isara. Illan konserttilippuja on myynnissä Puimasuulilla.

Suven ja runon päivänä, 6.7.  Mahnalan ympäristökoulun vanhempainyhdistys Mahla ry järjestää meillä Mansikkasunnuntain, jolloin tarjolla on kakkua ja kulttuuria. Mahnalan kylän sivuilla on lisätietoa tapahtumasta piakkoin, mutta sen verran voinemme tiedottaa tässä vaiheessa, että tiedossa on kaikkien aikojen mahtavin ja maukkain mansikkakakkupuffetti. Puffettilippuja on jo myynnissä Puimasuulilla, tule ja lunasta omasi.

Marjatilan Markkinoille, jotka pidetään 9.8. klo 10 - 14 , on ilmottautunut jo monta myyjää, joista osa vanhoja ja osa uusia. Markkinoiden päätyttyä, klo 15 alkaen Puimasuulilla konsertoivat hämeenkyröläiset Valtteri Yrjölä ja Janne Anttila. Valtteri on loistava, mm. Italiassa kouluttautunut tenori ja Janne virtuoosimainen pianisti. Lippuja myös tähän konserttiin on myynnissä jo Puimasuulilla.

Syksymmällekin tiedossa on jo monia tapahtumia: Hämeenkyrön Tapahtumien yö vie meidän myyntikärryn Emman baarin pihaan, Lähiruokasafari järjestetään taas, ja monta muuta hauskaa tapahtumaa tulossa.

Mutta ehkä kaikkein parasta kesässä, kaikkien tapahtumien lisäksi on kesä itse. Kesäisen yön valkeus, ensimmäiset mansikat, perunat, maissit, omenat.....ja monet muut herkut.

Ei kommentteja: