torstai 29. tammikuuta 2015

Nollan vaiheilla

pyörii lämpötila  - välillä hiukan plussalla, välillä enempi miinuksella. Vanha sanonta Heikinpäivän ja Paavalin päivien säästä ei tällä erää osunut kohdalleen: Heikkinä oli helppoa, mutta niin oli Paavalinakin. Pyryä ei sattunut, mikä oli hyvä: pyry olisi ollut huonon vuoden ennuste vanhan kansan mukaan. Päivät ovat kuitenkin alkaneet hiljalleen pitenemään, ja lumikin auttaa: lumesta heijastuva valo tekee päivistä kirkkaampia, vaikka monena päivänä pilvet roikkuvat alhaalla ja aurinkoa ei näy.

Lampolassa on ollut kiirusta, kun karitsoita on syntynyt jo aika monta. Karitsoinnit ovat sujuneet hyvin, ja uuhimammat ovat ansiokkaasti hoitaneet jälkeläisiään.  On taas hauskaa seurata karitsoitten pomppuharjoituksia - jo muutaman päivän ikäiset ovat siinä aika mestareita.

Ensi kesän valmistelut ovat myös jo käynnissä, ja työhaastatteluun tulijoita on jo kalenterin täydeltä. Kesätyöntekijöiden haastattelun lisäksi kaikkien koneiden huolto on käynnissä, ja tällä hetkellä huolletaan traktoreita. Kunnollinen perushuolto kerran vuoteen on tarpeellinen, jotta työjuhtamme pysyvät loppuvuoden toimessaan.

Ei kommentteja: