Nyt on muutoin mansikan keruu helppoa: suuret punaiset mollukat ovat kypsyneet mehevän herkullisiksi, ja jos helpolla haluaa päästä kannattaa pakastaa nyt. Jopa myöhäislajike Salsaakin ollaan päästy jo maistelemaan ja poimimaan. Kasvukausi taitaa olla jonkin verran edellä keskimääräisestä.
Mansikan lisäksi myös hernettä pääsee itsepoimimaan. Hernettähän voi syödä sinällään, apposina tai sitten perata pakkaseen talvea varten. Tuoreista herneistä kannattaa tehdä myös tuorehernekeittoa, tässä linkki yhteen reseptiin. Reseptissä mainitut pakasteherneet voi korvata vastariivityillä herneillä. Helppo, kevyt lounasruoka kypsyy hetkessä.
Muita tämän hetken kesäherkkuja ovat tietysti uudet perunat, tilli ja nippusipuli. Valkosipulin korjuuta kokeillaan tässä piakkoin. Tuoreesta valkosipulistahan sipulin lisäksi myös niiden varret voi hyödyntää ruuan valmistuksessa.
keskiviikko 26. kesäkuuta 2019
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti