keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Kevättä ja mansikan istutusta

 Kevään tuntu on jo vahva - auringon valon voima vahvistuu joka päivä ja pelloilla olevat pälvilaikut suurenevat silmissä. Joutsenet laulavat ja muutenkin lintujen ääntely lisääntyy joka päivä. Palokärjen huuto viimeistelee kevään tunnun.

Omenapuiden leikkuu rupeaa olemaan jo voiton puolella, ja varmaan tässä tämän viikon aikana päätellään. Omenapuiden leikkuussa on tärkeä muistaa, ettei koskaan katso taaksensa. Puuta leikatessa aina hiukan sokeutuu, ja jos katsoo edellistä puuta, näkee aina leikkaamattoman puun. Tästä syystä on tärkeää, että aloittaa leikkuun aina eri kohdista tarhaa ja etenee eri suuntaan eri vuosina. 

Tunneleilla työt ovat jo kiivaassa vauhdissa, ja muutamissa tunneleissa on jo ehditty istuttaa mansikat. Tunnelin muovin ja harsojen alla mansikoilla on lämmintä, ja kasvukausi siellä on jo siis aluillaan. Osan tunneleista levitellään seuraavaksi kalvoja - osassahan meillä on muovikalvo päällä myös talvella, jotta tässä alkukaudesta päästään riittävän ajoissa istuttamaan.Ei kommentteja: