keskiviikko 15. syyskuuta 2021

Taisi alkaa jo syksy?

 Syksy taisi alkaa ihan jo huomaamatta, tai ainakin viime päivien lämpötilan perusteella sellaiselta on tuntunut. Saskatoonit, pensasmustikat ja osa omenapuista on alkanut jo alkanut selvästi valmistautua talven tuloon... lehtien väri kertoo sen.

Syksy on myös hedelmien aika - omenoita, luumuja ja päärynöitä on siis saatavana. Tunneliviljelyn myötä myös mansikan satokausi on pidentynyt, ja tuoretta mansikkaakin siis on myynnissä. Hilloja, mehuja ja lampaanlihaakin löytyy taas Puimasuulin hyllyilltä, eli syksyn sato lienee nyt runsaimmillaan. Ei ihme, että esi-isät aikanaan viettivät kekriä näin syksyllä heti sadonkorjuun jälkeen. Varastot olivat täynnänsä talvea varten, kovin kiire oli kaikonnut, mutta talven ankaruus oli vielä edessä.

Syksyn sadonkorjuun juhlimisesta huolimatta riittää myös jo tulevan viljelykauden töitä. Valkosipulin istutus on vauhdissa, ja saataneen loppuun ensi viikon aikana. Omenapuupellolla uusitaan puiden tuentaa, ja vadelman leikkuutakin on jo aloiteltu. Pässeilläkin lienee "pässinpäivät", kun ovat päässet uuhien kanssa seurustelemaan. Muutaman kuukauden perästä nähdään, kuinka astutuskausi on sujunut.

Niin, ja siis: Puimasuuli on avoinna tällä hetkellä ma-pe klo 12-18, muina aikoina sopimuksen mukaan., tervetuloa!

Ei kommentteja: