sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Kevätpäivän tasaus

 Tänään oli kevätpäivän tasaus, eli päivä ja yö olivat täsmälleen yhtä pitkät. Väkisinkin nyt on siis suunta kohti kesää ja pitkiä päiviä. Maaliskuun sanotaan näyttävän maata, ja pälvilaikkuja on nietosten keskelle on muodostunut eritoten mäkisyrjiin ja puitten tyveen. Nyt maaliskuulla ollaan saatu nauttia lauhkeasta kelistä ja lämpimistä etelänsuuntaisista tuulista, joiden vanha kansa tiesi ennustavan varhaista kevättä. Toisaalta tällaisen lämpimän maaliskuun tiedettiin johtavan kylmään toukokuuhun. Mielenkiinnolla odotetaan, millaista säätä on tiedossa. 

Omenapuiden leikkuu on nyt hyvällä mallilla, ja mansikoiden istutus tunnelihinkin on saatu jo alulle. Vadelmien istutus tunneleihin saa nyt odottaa sääennusteissa olevan kylmän kauden yli, mutta sekin on pian mahdollista. Perunatkin pitäisi pakata tässä piakkoin idätyslooriin.

Puimasuulilla valmistellaan kesää, ja parhaiten sieltä tavoittaa Annen tai Elisa ma-pe klo 10-16. Puhelinnumero on tuttu 0400-625 636. Muina aikoina vastailemme puhelimeen, jos vain pystymme. Kannattaa siis soittaa useamman kerran, jos ei onnistu. Kesätyöntekijöiden haastattelut venyvät tänä vuonna huhtikuun puolelle, ja siis kesätöistäkin kannataa soitella edelleen.

Ei kommentteja: