keskiviikko 16. marraskuuta 2022

Matalentoa vai hiljaiseloa?

 Loka-marraskuu on taas karannut vilkkaasti jonnekin. Tässä kohtaa vuotta on usein erilaisia koulutuksia tarjolla, ja uutta ollaan oltu oppimassa. Kursseilla ja seminaareissa on mukava päivä käydä siksikin, että niissä näkee muita viljelijöitä. Luentojen lisäksi on aina opettavaista turinoida tuttujen ja vähän vieraampienkin kanssa satokauden kulusta, viljelyn uusista tuulista ja kaikesta maatalouteen liittyvästä.

Tällä viikolla on ollut myös perinteinen "ehtiikö pakkasukko ensin"-kisa. Tällä hetkellä sääennuste on sellainen, että lämpötila on todennäköisesti parkkeeraamassa itsensä nollan alapuolelle. Tämä siis tarkoittaa, että kaikki jäätyy maahan kiinni. Aika on siis kulunut varmistamiseen, että kaikki, minkä jäätyminen voi rikkoa, on kerätty pois tai suojattu asiallisesti.

Uuhimammojen kerinnät ovat myös edenneet, ja tarkoituksena olisi taas lähettää villoja kehruuseen. Kehräämöissä on aika pitkät jonot, mutta eiköhän jossain vaiheessa tule myös paketteja takaisinkin. Vällyjä on valmiina pari, ja muutama on työn alla.

Ei kommentteja: