Tässä kesäkuun viimeisellä viikolla mansikkakausi on päässyt täyteen vauhtiin. Tällä hetkellä mansikoita poimitaan jo lähes kaikilla mansikkalohkoilla avomailla, eli nyt kannattaa herkutella mansikoilla ja säilöä niitä talven varalle. Keruussa ovat nyt monen suosikit Polka ja Sonata, jotka soveltuvat monenmoiseen käyttöön. Kuumia kesäpäivä varten kannattaa tehdä myös mansikkasimaa - tuoreista mansikoista tehdessä marjat kannattaa kevyesti survoa ennen muiden aineiden lisäystä.
Muita kesänherkkuja tässä kohtaa vuotta ovat uudet perunat, sipuli ja herneet. Lisukkeeksi jos on silliä ja voita, niin siinähän kesän lounaan ja illallisen parhaat palat ovat. Omaa herkkua näiden lisäksi on myös pika-kaalisalaatti: uutta kaalia suikaleina, ja siihen sekoitetaan tilkka oman maun mukaista kasviöljyä, suolaa, pippuria ja sitruunanmehua. Salaattia voi syödä heti, mutta paremmalta maistuu vähän makuunuttuaan jääkaapissa.
Mutta nyt täytynee etsiä jotain apetta itselle, ja lopettaa kirjoitus tähän. Tuli nälkä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti