lauantai 5. toukokuuta 2007

Perunat maassa

Sää oli tänään pitkästä aikaan kesäinen: vaikka oli melko tuulista ja viileähköä, jotekin tuntui keväisemmältä. Yöaikaan on ollut yöpakkasia, ja lämpötila on taas laskenut hiukan pakkasen puolelle.

Kaikki perunat on nyt istutettu, ja ensimmäiset istutukset alkavat olla pinnassa. Istutustöitä jatketaan nyt omenapuiden istuttamisella. Toivottavasti poutaiset säät jatkuvat, että uuden mansikkamaan perustustyöt ja penkkien teko saadaan tehtyä nopeaan. Penkkien tekoa haittaa jo melko vähäinenkin vesisade, koska mansikkapenkin kattamiseen tarkoitetun muovirullien keskushylsy on pahvia. Se kostuu hyvin herkästi, jolloin muovin veto ei enää onnistu.

Loppumaton projekti nimeltä voikukan perkaus on aloitettu. Tällä hetkellä voikukka on helppo havaita: se erottuu selkeänä tuppaana vielä talvesta toipuvassa nurmikossa. Tänä vuonna kokeilemme uudenlaista voikukan perkausvälinettä, joka mahdollistaa sen poistamisen kumartumatta. Voikukka kehittyy erittäin nopeasti, ja varmaan parin viikon päästä niidne ensimmäiset kukkanuput ovat jo kehittyneet siemeniksi asti.

Ei kommentteja: