tiistai 8. huhtikuuta 2008

Hieno kevätsää

Kevätsää on viime päivinä ollut mitä mainioin: juuri hiukan plussan puolella, pilvistä ja hiukan sadetta. Tämä sää on kasvien kannalta parhain: maat sulavat tasaisesti eikä esimerkiksi rouste nosta kasveja irti maasta.

Vadelman leikkuu on käynnissä, ja etenee hyvää vauhtia. Nyt on mielenkiintoista seurata, aiheuttivatko nämä maaliskuiset pakkassäät tuhoja kasvustoissa: maaliskuun alussa vadelmakasvustot olivat selvästi alkaneet jo heräillä. Aurinkoiset päivät, jolloin lämpötila kohoaa plussan yläpuolelle, mutta öisin on kirkasta ja selkeää pakkasta, aiheuttavat herkästi pakkasvaurioita. Pakkasvauriot näkyvät vasta jonkun verran kasvuunlähdön jälkeen.

Perunat ovat itämässä: niiden istutuksen kannalta olisi siis hyvä, jos sää hiukan kuivaisi. Tällöin maat pääsisivät kuivumaan ja peruamaalle päästäisiin ajallaan.

Lampaat ovat melkein karitsoineet, ja aika lauma karitsoita vilstääkin vinhaa vauhtia lampolassa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV de Plasma, I hope you enjoy. The address is http://tv-de-plasma.blogspot.com. A hug.