maanantai 28. huhtikuuta 2008

Kasvukausi alkanut todenteolla

Nyt tässä viimeisimpien päivien aikana kasvukausi on alkanut Mahnalan mäellä todenteolla. Ruoho näyttää venyvän silmissä ja ouiden ja pensaiden silmut ovat avautumassa. Pihoissa krookukset kukkivat jo.

Onko heinän tarvetta? Meille on näillä näkymin jäämässä muutama ylimääräinen kuivaheinäpaali. Heinä on tehty viime elokuun poudilla, ja on suolattu reilusti säilymisen varmistamiseksi. Se on paalattu suurpaaleihin.

Perunaa on istutettu, samoin sipulia. Kylvöjäkin on aloiteltu, eli nyt ensin olivat vuorossa tillin ja porkkanan ensimmäinen erä. Mansikan harjaus on saatu päätökseen: harjauksen tarkoitus on poistaa vanha, kuollut kasvusto ja luoda tilaa uudelle lehdistölle. Harjauksen myötä kasvustosta poistuu myös tuhohyönteisiä ja muita taudinaiheuttajia.

Lammasaitojen korjaukset etenevät myös, ja varmaan toukokuun puolivälin paikkeilla ensimmäiset karitsat pääsevät laitumelle. Uuhet pääsevät laitumelle vasta, kun karisat on vierotettu ja maidonerittyminen on lakannut.

Kylällä tapahtuu myös monenmoista. Tapahtumista tiedotellaan ilmoitustaululla sekä nettisivuilla. Mahnalan maamiesseura on saanut uudet hienot sivut osoitteeseen: http://www.mahnala.com/

Ei kommentteja: