Nyt mansikka-aika on parhaimmillaan: litran noukkii todella helposti. Tällä hetkellä on saatavana kaikkia lajikkeita -jopa emilyä ja jonsokia löytyy vielä jokunen marja sieltä täältä, vaikka ovatkin tyypiltään varhaisia. Mansikan kypsymisaika ei vaikuta sen säilöntäominaisuuksiin: kypsymisaikaa tärkeämpää on tunnistaa se mansikkalajike, joka aromiltaan vastaa parhaiten tavoitetta. Kaikki mansikat ovat ulkonäöltään, maultaan ja hajultaan erilaisia, ja nämä ulkoiset ominaisuudet heijastuvat myös säilöttäessä.
Mansikan säilönnässä kannattaa kokeilla hillon, mehun ja pakastuksen lisäksi myös kuivausta: ohuet mansikkasiivut ovat talvella mukavaa naposteltavaa. Siivut syntyvät helpoiten kasvikuivurin avulla, muita tapoja kuivata ovat uunikuivaus ja aurinkokuivaus. Näistä jälkimmäinen ei oikein hyvin onnistu nyt vallitsevassa, melkein arktiselta tuntuvassa kesäsäässä.
maanantai 7. heinäkuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti