keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Nyt!

Ihana hellesää! Nyt vihdoin, viimein avomailla on satokausi alkanut, joten nyt kannattaa säilöä mansikat talvea varten. Tällä hetkellä marjat ovat suuria ja kauniita: näin alussa kypsien marjojen välillä voi olla vähän enemmän matkaa, mutta toisaalta marjat ovat kookkaita ja isonkin määrän poimiminen on helppoa. Marjojen laatu on nyt hyvä ja samoin maku on kohdallaan.

Tällä hetkellä parhaiten löytyy Polka -mansikkaa, joka on kiinteä ja napakka marja. Koronaa on kysynyt myös: Koronan tunnusomaisin piirteet ovat pehmeän karamellinen maku ja tuoksu, jotka säilyvät myös säilönnässä. Sengasta ovat paikoin kypsyneet myös ensimmäiset marjat: Senga tai siis oikeammin Senga sengana on pitkään viljelyssä ollut suosikkilajike, joka monelle on se "oikea mansikka".

Päivät siis pyörähtävät vikkelään marjamailla, ja kyllähän tuota monenmoista muutakin on jo kasvanut: sipulia, koristepellavaa, kehäkukkia ja perunaa. Tillissä on nyt hiukan väliä: ensimmäisen korjuun jälkeen tilli kasvoi todella hitaasti kylmyyden vuoksi, ja varmaan vasta viikonlopun aikana pääsemme korjaamaan uudestaan satoa. Maissi ja papu on nyt näiden viime päivien lämpöisten säiden aikana suorastaan kasvanut silmissä, ja värikin on muuttunut kohdalleen.

Hernettäkin rupeaa jo löytymään hernemaalta. Mistäköhän syystä ensimmäiset herneet ovat aina makeimpia?

Ei kommentteja: