torstai 10. maaliskuuta 2011

Räntää ja lunta taas!

Tänään satoi räntää ja lunta oikein tukevasti, ja ilmeisesti huomiselle päivälle on sääennusteissa tiedossa vielä lisää. Talvi siis pitää otteensa, mutta ainakin nyt tuntuu edes pakkasukko hellittäneen.

Lunta on reilusti myös omenpuutarhassa, missä on jo aloiteltu leikkuuta. Keskimäärin lunta lienee reilu puolimetriä, mutta paikoin yli 80 cm. Ikävä kyllä kantohankea ei ole pellolla yhtään, eli leikatessa humpsahtaa hangen läpi, paikoin varsin syväänkin. Jonkin verran pakaksvaurioita on ollut nähtävissä, mutta pääsääntöisesti versot ovat näyttäneet eläviltä. Toivottavasti myyrät eivät ole viihtyneet runsaslumisen talven vuoksi pellolla - no, se nähdään sitten keväämmällä.

Paperitöitä on riittänyt, ja niiden ohessa olemme alkaneet tuumia kesätyöasioita. Kesätyöntekijöiden valinnan teemme nyt seuraavien parin viikon aikana.

Lampolassa on vielä muutama uuhi karitsoimatta. Isoimmat karitsat rupeavat ovat pian jo 6 viikon ikäisiä. Illalla karitsaparvi intoutuu monesti hyppimään, kun uuhet keskittyvät syömään väkirehua: ne selvästi nauttivat kun uuhien huomio ei olekaan karitsoissa ja järjestyksen pidossa. Karitsoiten hyppely aiheuttaa aikamoisen töminän.

Ei kommentteja: