lauantai 10. syyskuuta 2011

Pellolta pöytään

Olimme Tampereen Kauppahallissa Pellolta pöytään - tapahtumassa. Kiitokset kaikille kohdallemme pysähtyneille! Pellolta pöytään toki jatkuu heti huomenna, eli huomenna sunnuntaina on mahdollisuus tulla itsepoimimaan perunoita.

Huomenna, eli siis su 11.9. on perunan itsepoimintaa klo 10 - 14. Perunaa nostetaan ns.mattokoneella maan pintaan, mistä sitä on helppo kerätä. Mattokone on hellävarainen, perunoita säästävä, joka ravistaa enimmän hiekan pois perunoista ja jättää ne puhtaina pintaan. Nostokone on myös kevyt eikä aiheuta maan tiivistymistä tai liiallista jankon muodostumista - maaperä on tärkein tuotantotekijä meidän tilalla, ja maaperän kunnosta pitää pitää huoli.

Itsepoimien perunan hinta on 30 snt / kg, lajikkeena on Siikli. Siikli on kiinteä yleisperuna, joka on pitkänomaista ja keltaista -ihan oikean perunan väristä ja oloista.

Perunan lisäksi nyt on saatavana omenoita, sokerimaissia, avomaantomaattia, luumuja, päärynöitä, porkkanoita, kurpitsaa - kaikkia syksyn herkkuja siis. Tervetuloa tutustumaan!

Ei kommentteja: