maanantai 19. maaliskuuta 2012

Räntää taivaan täydeltä

Tällä hetkellä räntää sataa taivaan täydeltä, ja oikein kunnollisen kokoisia jalkarättejä hiutaleet ovatkin. Saa nähdä, onko uusi lumi vanhan turma, tai tarkemmin siis tässä tapauksessa räntä eikä lumi.

Sää on ollut varsin mukava muuten, ja omenapuiden leikkuu on edennyt vinhaa vauhtia eteenpäin. Suurinpiirtein puolet puista on saanut nyt keväisen muodonmuutoksen, mutta toienn puoli vielä odottaa uutta ilmettä. Omenapuita leikatessa huomaa hyvin auringon voiman: hangen pinta laskee silmissä, ja leikkaajan kasvot ruskettuvat väkisin. Eilen aamupäivällä oli itseasiassa harvinaisen vahva hankikanto, mikä tekee leikkaamisesta miellyttävämpää. Tavallisestihan hanki osin kantaa, ja osin upottaa pohjaan asti.

Joutsenia on näkynyt lentelevän ja niiden huuto kaikaa pitkältä. Joutsen on kyllä todella suurikokoinen lintu: rinteessä ne lentävät varsin matalalla, ja joskus voi kuulla jopa siivistä kuuluvan äänen. Omenapuita leikatessa on kuitenkin niin hissukseen, etteivät ilmeisesti luonnoneläimet välttämättä säpsy leikkaajaa pellolla.

Olemme valinneet kesätyöntekijät ensi kesäksi. Kesätyöntekijöitä haki tänä vuonna meille runsaasti, ja kiitämme kaikkia hakijoita mielenkiinnosta.

Ei kommentteja: