maanantai 2. huhtikuuta 2012

Talvi taas

Eilisestä alkaen lunta on tupruttanut taas kunnolla, ja maa on peittynyt uudestaan lumen alle. Muutamia päiviä sitten lunta oli niin vähän, että paikoittaiset pälvet tuntuivat kasvavan silmissä. Sääennuste lupaa nyt seuraavan reilun viikon ajan talven vielä jatkuvan, mutta sitten ennuste lupailee lämpimämpää säätä.

Rakennustyöt etenevät, ja jotain aina muuttuu valmiimmaksi. Vielä on kyllä aika tavalla pohtimista ja suunnittelua, että saataisiin tuota tienvarren myyntipistettä haluttuun oloon ensi kesään mennessä.

Karitsat ovat kasvaneet jo aika jötkäleiksi, ja pian on aika vierottaa karitsat. Joka vuosi on aina yhtä hauska seurata tuota karitsoitten kasvua pienestä vastasyntyneestä vierotusikäiseksi ja siitä eteenpäin. Vierotusikäinen karitsa on jo jotenkin aikuisen oloinen, vakava märehtijä, joka haluaa syödä heinää ja märehtiä paikalla maaten muun lauman joukossa. Pienempänä karitsat ovat kuin elohopeaa: menossa sinne ja tänne, kunnes yht´äkkisesti nukahtavat suurinpiirteen sorkilleen sijoilleen, ja maata pötköttävät jalat oikoisena.

Ei kommentteja: