perjantai 27. huhtikuuta 2012

Herneenkylvöä ja muuta ajankohtaista

Eilen kylvetiin ensimmäinen erä hernettä ja tänään ensimmäinen erä tilliä. Eilen ei ollut oikein täydellinen kylvöpäivä. Illansuussa oli sellainen hetki, mikä kannatti käyttää hyväksi - sääennusteet olivat siinä vaiheessa vielä sen verran sateisia. Toissapäivänä ei oikein ollut hyvä päivä, kun piti kylvää...sää oli suosiollinen, onni ei. Aamulla ensimmäiseksi traktorista hajosi nostolaitteesta osa - ja loppupäivä sujui purkaessa. Vasta iltamyöhään kylvettävä maa oli saatu äesteltyä, joten kylvö työ jäi silloin tekemättä. Eilisaamu olikin sumuisa ja kostea, ja kylvö tosiaan lykkääntyi. Tänään saatiin toki jyrättyä ala, ja huomenissa olisi tarkoitus levittää harsoja päälle.

Perunanistustusta onb tässä valmisteltu, ja huomenissa olisi tarkoitus aloittaa. Kummasti se päivä kuluu, kun tavaraa siirrellään paikasta toiseen ja varmistetaan kaiken olevan käsillä aloitushetkellä.

Tänään saatiin vatunsitominen päätökseen, ja niiden kohdalla seuraavana on edessä leikattujen versojen poisto riviväleistä. Mansikan harjaaminen jatkuu heti, kun kasvustot ja maa on kuivunut - liian märälle pellolle ei kannata lähteä traktorilla ajamaan, koska seurauksena on ainoastaan syviä uria ja maan tiivistymistä. Toisaalta liian pitkäänkään ei saa lykätä, koska kasvit räjähtävät kasvuun minä hetkenä hyvänsä. Nurmien kohdalla tämä kasvunräjähdys on on selkästi näkyvissä, ja aikaisimmissa paikoissa nurmet ovat nyt parin viime päivän aikana venähtäneet silmissä.

Lammasaitoja on kierrelty ja korjailtu myös. Tänä talvena ei routa ole ollut kovin syvässä, koska aidat ovat olleet tähän mennessä tarkasteuista varsin suorassa. Jotain uusia tolppia ja sinkilöitä joutuu joka vuosi toki lyömään, mutta ehkä tänä vuonna tarve on ollut normaalia vähäisempää. No, vielä puolet on jäljellä - ehkä niissä siis enemmän pulmia.

Rakentaminen on edennyt myös mukavassa aikataulussa, ja tavoiteltu "juhannukseen valmis" näyttäisi jopa toteutuvan. Hui, nyt tuli kirjoitettua oikein mihin mennessä - saas nähdä kuinka käy. Monesti kun käy niin, kun jotain rupeaa oikein varmanan pitämään, niin jotain odottamatonta tapahtuu. Toivottavasti ei nyt kuitenkaan, vaikka aika monta mutkaa vielä on suulin kanssa edessä. Eiköhän kaikista niistä kunnialla selvitä.

Ei kommentteja: