keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Kiirettä

Viimeisten viikkojen aikana on ollut aika haipakkaa: istutusta ja kylvötyötä, aitojen korjaamista, haravointia, rakennusasiaa ja kaikeka mahdollista.

Perunoita on saatu istutettua jo aika iso ala, mutta jonkinmoinen työmaa siinä on vielä jäljellä. Herneen, tillin, porkkanan ja maissin siemeniä on myös saati kylvettyä, mutta vielä olisi niidenkin kylvöä jäljellä. Näiden kaikkien kasvien kohdalla porrasttetu kylvö ja istutus tehdään sen vuoksi, että saadaan myös korjuuaikaa porrastettua - eri aikaiset kylvökset ja istutukset ovat korjuukypsiä eri aikaan.

Lampaat ovat nyt laitumilla - tuoretta ruohoa popsimassa, mikä varmaan maistuu hyvältä, kun ovat talven syöneet kuivaheinää ja kerppuja. Tänä keväänä kosteutta on riittänyt mukavasti, ja nurmet olivat talven jäljiltä hyvässä mallissa, minkä vuoksi uskalsimme siirtää jo lmpaat laitumille. Ja mikäs niiden siellä olleessa: päivät ovat olleet pääsääntöisesti aurinkoisia ja lämpimiä. Tarjolla maukasta, tuoretta ruohoa, mitä popsia kaikkien mahojen täydeltä ja märehtiä rauhassa.

Ei kommentteja: