sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kukkia kaikkialla

Hitaan kevään jälkeen, näiden lämpimien säiden myötä tuntuu, etttä kaikki kasvit ovat ryöhähtäneet kasvamaan vimmattua vauhtia ja kaikkien mahdollisten kukinta on alkanut: mansikankukkia, omenankukkia, luumunkukkia, kirsikankukkia, narsisseja, tulppaaneja - kaikkia alkukesän kukkia on joka puolella. Voikukka on näistä alkukesän kukista ainoa, josta emme kovin pidä. Voikukka hyötyy erityisen paljon tällaisesta monivuotisten kasvien viljelystä, eli viljelystä, jossa sama kasvi kasvaa useampia vuosia kerrallaan samassa paikassa. Voikukan määrän kurissapitämiseksi riittävän tiheä leikkaaminen ja kitkeminen ovat tehokkaimpia tapoja vähentää niiden määrää.

Hiljalleen on saatu noita nettisivujakin päiviteltyä, mutta tässä vielä sieltä muistiin pari päivämäärää. Sunnuntaina 17.6.2012 klo 10 - 18 vietämme tilamyymälämme avajaisia. Suoramyymälä Puimasuuli on avoinna ma 18.6. alkaen päivittäin. Oman tilamme tuotteiden lisäksi tilamyymälästä on saatavana myös muiden tilojen ja pientuottajien tuotteita. Avajaispäivänä tarjoamme asiakkaillemme kakkua ja kahveeta. Musisoinnista vastaa hanuristi Teemu Harrinkari, joka on luvannut lurauttaa pari settiä päivän mittaan. Suosikkikappaletta voi toivoa, listalla ovat useimmat ikivihreät haitarikappalleet. Ja tanssiksikin voi laittaa, jos siltä tuntuu.

Toinen tapahtuma tänä kesänä tulee olemaan Marjatilan Markkinat, joita vietetään elokuun ensimmäisenä lauantaina. Paikalle on silloin tulossa useita myyjiä, listaa pävitellään pikkuhiljaa nettisivuille.

Kesällä 2012 Puimasuulissa on myös nähtävänä valokuvanäyttely kymmenottelija Paavo Yrjölän urheilu-urasta. Paavo oli siis tilan nykyisen isännän, Tommin, taata. Ryhmille on myös mahdollista saada opas näyttelyyn. Etukäteen sovittuna Matti Yrjölä tulee esittelemään näyttelyä. Tänä vuonna on kulunut 110 v. Paavo Yrjölän syntymästä. Hän on yhä edelleen ainoa suomalainen, joka on voittanut kymmenottelussa kultamitalin olympialaisissa.

1 kommentti:

Herkkusuun lautasella kirjoitti...

voikukan kukista kannattaa keittää mehua, http://lautasella.blogspot.com/2011/05/voikukkamehu-ja-voikukkatee.html

ja lehdet salaattiin
http://lautasella.blogspot.com/2011/05/voikukka-yrttisalaatti-ja-vadelma.html