perjantai 10. toukokuuta 2013

Kiirusta lauantaita odotellessa

Kiirus on tässä päässyt yllättämään, ja luvattoman huonosti on tullut päiviteltyä tulevan lauantain - eli siis jo huomisen - tapahtumakirjoa.

Luvassa on siis Mahlan, eli Mahnalan Ympäristökoulun Vanhempainyhdistyksen järjestämä kirppis klo 11 - 15. Myyjiä sopii vielä lisää: varauksia ottaa vastaan Johanna p. 040 - 755 0187 Mahlasta, ja mm. paikkamaksut menevät siis Mahlalle. Mahla tukee varoilla koululaisia, mm. tukemalla kuljetuksissa uimahalleihin yms. Mahlalla on myös omaa myyntiä ja paikalla esitellään myös Ympäristökoulun suunnittelukilpailun arvostelupöytäkirja.

Kirppiksen kanssa samaan aikaan Hämeenkyrön Lopen Metsästysyhdistys järjestää riistanhoitoa ja metsästystä esittelevän tapahtuman klo 11 alkaen. Risitanhototapahtumaan on opastusjärjestetty Puimasuulilta. Kannattaa tulla testaamaan riistatietämystään nonstop-radalle.

Kiirusta on siis riittänyt, ja suurin syyllinen on sää. Sääennuste on ärsyttävän vaihteleva, ja kaikki poutahetket pitää pystyä hyödyntämään muokkauksissa ja kylvotöissä. Mansikat on onnekesi melkein jo harjattu. Maakosteutta on tänä vuonna poikkeuksellisen paljon, ja se haittaa toukotöiden etenemistä. Kosteita paikkoja joudutaan kiertelemään, ja odottamaan kuivumista.

Mutta nyt täytyy taas juosta jo pihalle...pilviä on mutta juuri nyt ei pitäisi sataa.

Ei kommentteja: