maanantai 7. lokakuuta 2013

Lokakuuta

Syyskuu vaihtui lokakuuksi viuhahtaen. Syksy on ollut -ainakin viime vuoteen verrattuna - paljon vähäsateisempi, ja jotenkin on tuntunut myös lämpimältä.

Puimasuuli on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin, alkuviikostakin satunnaisesti. Tällä hetkellä myynnissä on mehujen ja hillojen lisäksi mm. omenoita, kurpitsoita, porkkainoita ja valkosipulia. Pakastettuna on myynnissä mm. mansikkaa, vadelmaa, lakkoja, rapaperia, papuja, maissia sekä lammasbratwurstia ja vuohenlihasta tehtyä grillimakkaraa. Omaa marjapehmistä saa hanasta viikonloppuisin (la-su), ja muina aikoina on valmiita gelatoja on pakkasessa.  Teimme koe-erän kurpitsagelatoa, ja aika mukavan makuinen siitä tuli.

Pelloilla työt ovat jatkuneet yhä edelleen. Mansikkamaat on perattu ja valkosipuli istutettu. Nyt on aloiteltu herukoiden leikkaamista, ja varmaan ensi viikolla on vadelmien leikkauksen vuoro. Riviväliruohojakin on ajeltu: tavoitteena on, että ne ovat talvella lyhyitä. Pitkä ruoho kun saattaa vetää puoleensa vaikkapa myyriä.

Nyt syksyn mittaan olemme mukana muutamilla messuilla ja joulun alla matkaamme myös joulutapahtumiin. Myös Puimasuuli on avoinna joulun alla muutamana päivänä.

Ei kommentteja: