torstai 26. syyskuuta 2013

Pakkasaamu

Eilen oli jo varsin viileä aamu, mutta tänä aamuna on selkeästi pakkasta. Katot ovat kuurassa, ja nurmikin näyttää huurteiselta. Sääennusteetkin lupaavat varsin viileän sään jatkuvan - välillä syksyisen harmaana, välillä aurinkoisena.

Ennusteissa oleva pakkanen on lähtölaukaus talveen valmistaumiselle. Ensimmäinen työmaa on pumppujen valmistelu talveen ja erilaisten venttiilien ja hanojen tyhjennys ja aukaisu. Tätä eilen jo aloiteltiin, ja tässä pikkuhiljaa jatketaan. Työn nopeuden määrää lämpötila kehitys ja sääennusteet.

Nyt tulevana viikonloppuna vielä pääsee maissimaalle, mutta voi olla, että se on tämän vuoden viimeinen mahdollisuus. Maissia on myynnissä tuoremaissikauden jälkeen myös pakasteena, joka on yhtä yksinkertaista käyttää kuin tuoremaissi.

Siemenperunoiden noston yhteydessä voimme tarvittaessa kerätä perunaa myös säkkeihin. Säkissä on 25 kg Siikliä, ja säkin hinta on 20 €. Siikliskit ovat siis myynnissä ainoastaan noston yhteydessä: tällä hetkellä emme tiedä vielä päivää. Säkkejä voi varata soittamalla: 03 - 3711163 tai 0400 - 625 636.

Omenatuoremehun puristus jatkuu. Herkullista mehua on saatavana joko tuoreena, vastapuristettuna tai sitten pastöroituna. Pastörointi tarkoittaa mehun kuumennusta lähes kiehumispisteeseen, minkä jälkeen se pakataan puhtaisiin kuumiin lasipulloihin ja suljetaan korkilla. Pastöroinnin yhteydessä ei mehsta poisteta mitään eikä siihen lisätä mitään. Kuumennuksen tavoitteena on saada aikaan hyvin säilyvä mehu.

Nyt tulevan viikon Puimasuuli on avoinna to - pe klo 10.30 - 18.30, la 9 - 17 ja su 11 - 19. Ensi viikon alusta Puimasuuli on avoinna ma - pe klo 12 - 18, la klo 9 - 15 ja su 12 - 18. Tervetuloa!

Ei kommentteja: