maanantai 2. syyskuuta 2013

Kaunista syyskuuta

Syyskuu on alkanut kauniina ja aurinkoisena. Lämpö on kohonnut pariinkymmeneen iltapäivällä, vaikka yöt ovatkin olleet melko viileitä.

Sokerimaissi kausi jatkuu yhä - nyt odotamme mielenkiinnolla, ehtivätkö popkornit kypsyä poimintavalmiiksi. Maissia on viittä eri linjaa: sokerimaissia, rehumaissia, koristemaissia, jauhomaissia ja popkornia.

Omenat kypsyvät poimintavalmiiksi myös vauhdilla. Tällä hetkellä myynnissä on seuraavia lajikkeita: Valkea Kuulas, Suislepp, Bergius, Jaspi, Puna- ja Keltakaneli. Omenoiden lisäksi myynnissä on myös omenoista puristettua mehua.

Satokausi jatkuu muutenkin monipuolisena: vihannes- ja yrttimaa on nyt runsaimmillaan, ja vielä jonkin verran mm. mansikkaa, vadelmaa ja mustaherukkaa on löydettävissä. Mustikoita on muutamia hajamarjoja siellä täällä. Perunaa ja porkkanaa on myös nyt runsaasti. Luumuja tulee myös tänä vuonna, mutta ehkä hiukan niukemmin kuin yleensä. Luumuja on siis saatavana muutamian päivinä - mutta poimintapäiviä on vaikea ennustaa etukäteen.

Tulevana lauantaina 7.9. on perunan itsepoimintapäivä. Perunaa pääsee keräämään suoraan pellosta, nostokoneen perästä. Perunan hinta itsekeräten on 40 snt / kg.

Ei kommentteja: