tiistai 10. joulukuuta 2013

Lumipyryä

Nyt alkuviikon aikana talven tuntu on vain vahvistunut: eilen oli melko kipakka pakkanen, mikä tänään on lauhtunut. Tällä hetkellä pyryttää lunta, jota onkin kertynyt jo reilusti. Pian pääsee siis jo hiihtämään, jos lumen tulo jatkuu tätä tahtia.

Joululaatikoita voi tilata aina to 19.12. asti. Yksinkertaisimmin tilaus sujuu netin kautta, tai sitten voi kokeilla puhelimella (p. 0400 - 625 636). Puimasuulilla voi myös poiketa: näin arkipäivinä paikalla ollaan satunnaisen sekalaisesti, mutta tulevana viikonloppuna ollaan paikalla pe 13.12. klo 16 - 18, la 14.12. klo 10 - 14 ja su 15.12. klo 12 - 16. Netin kautta tehtäviin tilauksiin olisi hyvä laittaa jokin yhteystieto - puhelinnumero tai sähköposti - jotta voimme tarvittaessa ottaa yhteyttä ja kysyä tarkentavia kysymyksiä. Mihin liittyen seuraava kysymys: hei sinä, joka jätit eilen (9.12.) illalla tilauksesi eikä sinuun ole oltu vielä yhteyksissä. Ottaisitko yhteyttä uudestaan, kiitos.

Tässä jouluvalmisteluiden ohessa on pikku hiljaa ryhdytty suunnittelemaan tulevaa kasvukautta:  kylvö- ja istutusaika on niin lyhyt ja kiivastahtinen, että kaiken pitää olla paikalla ja valmiina sään ja maan salliessa. Alustavia kylvö- ja istutussuunnitelmia on jo tehty, ja siemen- ja taimitilaukset ovat työn alla. Koneita on onneksi saatu jo kuntoon odottamaan tulevaan kautta, mutta vielä mm. ruohonleikkureissa piisaa puuhaa talven puhdetöiksi.

Huomenna on jännä päivä: eläinlääkäri on tulossa tekemään tiineystarkastuksen uuhille. Tiineystarkastus tehdään ultraäänilaitteella, ja siinä nähdään onko uuhi tiine ja mahdollisesti myös se, kuinka monta karitsaa on tulossa. Tiineystarkastuksen ehdoton etu on se, että eläimiä voidaan ruokkia tarkemmin. Mitä useampia karitsoita odotetaan, sitä huolellisemmin pitää uuhta hoitaa ja ruokkia. Muutamat uuhet ovat jo aika leveämahaisia, eli varmaankin joitakin karitsoita näyttäisi syntyvän. Ensimmäisiä karitsoita odotellaan jonnekin tammi-helmmikuun taitteeseen, jos karitsoinnin alkamisajan laskee pässin töihin pääsyajankohdasta.

Ei kommentteja: