maanantai 10. helmikuuta 2014

Helmikuun helteet

Helmikuu alkoi varsin leppeissä tunnelmissa. Näistä "helmikuun helteistä" ei vanha kansa tykännyt, vaan totesi "helmikuun hellät tuulet maaliskuussa maksetaan". Jos siis helmikuu oli lämmin, niin maaliskuusta oletettiin tulevan kylmä. Toisaalta nyt olevat ennusmerkit saattavat näyttää myös aikaista kevättä: kynttilänpäivää (2.2.) seuraavasta ensimmäisestä kunnon suojasäästä pitäisi olla 10 viikkoa kylvöihin. Viikolla 6 sää lauhtui, eli huhtikuun puolivälissä pitäisi päästä jo kylvöille. On siis - jälleen kerran - mielenkiintoista seurata, kumpi ennustuksista on oikeassa: onko tuleva kevät aikainen vai myöhäinen?

Karitsointikausi on myös alkanut melkoisella yllätyksellä: lähes tulkoon kaikki uuhet ovat karitsoineet, ja suurin osa karitsoista on mustia! Sää on ollut sen verran lämmin, että avasimme lampolan ovia, ja karitsoita saattaakin siis nähdä jo ulkonakin pomppimassa.

Kesätöitä on kyselty meiltä ennätysmäärin, mutta ikävä kyllä emme pysty kaikille halukkaille tarjoamaan kesätöitä. Arvelemme, että löydämme kesätyöntekijät nyt jo haastateltujen joukosta. Ilmoittelemme valituille maaliskuun alkupäivinä, vielä joitakin haastatteluja on edessä ennen valintaa.

Viljelysuunnitelmaa on jo tehty, ja siemeniä tilattu. Pian on aika kylvää ensimmäiset siemenet esikasvatukseen, ja siitä se kausi taas alkaa. Omenapuiden leikkuuseenkin jo tekisi mieli, mutta on ehkä hiukan verran aikaista.Ei kommentteja: