maanantai 24. helmikuuta 2014

Puro sanoi puli-puli

Tänä aamuna oli oikea kohina rinteessä, kun sulavedet virtasivat kohti järveä. Toissa yönä satoi sellaista lumen sekaista räntää, eilen oli aamulla aikamoinen loska, ja nyt tänä iltana on lämmintä mittarin mukaan viitisen astetta. Ja siis nuo asteet plussan puolella. Aika mielenkiintoinen helmikuun sää.

Nyt olisi tarkoitus aloittaa omenapuiden leikkaaminen. Vadelmienkin kimppuun varmaan ryhdytään melko pian, samoin kun pensasmustikan. Tänä vuonna ei hankikannosta ole apua omenoita leikattaessa, mutta toisaalta ei lumipeite myöskään ole hidasteena vattu- ja pensasmustikan leikkuussa.

Karitsat ovat kasvaneet taas vinhaa vauhtia, ja pitävät välillä aikamoisia juoksiaisia. Juoksentelun lomassa ne hyppivät, ja pässikaritsat vähän puskeskelevat toisiaan. Tänä vuonna musta Gunnar-pässi jätti yllättävän monta mustaa jälkeläistä, ja metkasti monista kaksosista toinen saattoi olla musta, toinen valkea.

Taimien esikasvatusta on tässä suunniteltu myös, ja pian olisi tarkoitus kylvää ensimmäinen erä tomaatteja. Täytyy toivoa, että maaliskuu on lauha, koska tällöin taimien kasvatus olisi yksinkertaisempaa. Taimet voisi laittaa kasvihuoneeseen aikaisemmin, ja niistä tulisi vantterampia siellä parempien valo-olosuhteiden vuoksi.

ps. piti vielä lisätä, kun päivä näköjään vaihtui jo maanantaiksi. Tällä päivällä tarkoitetaan tekstissä siis sunnuntaita, eilisellä lauantaita, ja toissa yöllä perjantain-lauantain välistä yötä

Ei kommentteja: