tiistai 18. maaliskuuta 2014

Pyryä!

Ulkona pyryttää, eli on hyvä aikaa kirjoittaa blogia taas pitkästä aikaa. Sää on ollut harvinaisen leuto, ja viime päivinä myös hyvin aurinkoinen. On ollut vahva kevään tuntu, ja joutseniakin on jo näkynyt.

Pihatöitä on jo aloiteltu, ja vielä suunnittelua ja tavarantilaamista on jäljellä. Omenapuiden leikkuu on vielä vähän kesken, ja pian pitäisi varttaa myös uusia taimia. Taimien varttaminen on mukavaa puuhaa, ja on aina yhtä mielenkiintoista seurata, kuinka varrennokset onnistuvat. Tomaatin- ja paprikantaimia on jo esikasvatuksessa, ja lisää pitäisi kylvää. Vadelman leikkuuta pääsisi jo aloittamaan, samoin pensasmustikka täytynee tänä vuonna leikata normaalia aiemmin. Onneksi herukat tuli leikattua jo syksyllä, niin ei ole kiirettä niiden kimppuun.

Kasvien talvehtimisesta monet ovat kyselleet, ja sinänsä tähän asti on ollut melko tavanomainen, vaikkakin lämmin talvi. Meillä oli tänä vuonna myös kokeena pieni ala yrttejä talvehtimassa, ja yllättävän hyvännäköisiä ne ovat olleet. Lämmin talvi on varmaan ollut hyvä, varsinkin kun lunta ei ole ollut juurikaan.

Karitsat ovat kasvaneet taas vauhdilla, keskimäärin ovat nyt 6 - 7 viikon ikäisiä. Joka vuotinen karitsoitten pomppiminen on nyt vauhdikkaimmillaan, ja välillä pomppimaan innostuvat myös nuoremmat uuhet, jolloin töminä on todella kovaäänistä. Lampolassa odottaa myös villakasa lajittelua ja kehruuseen lähettämistä. Täytynee yrittää saada sitä nyt tehtyä, kun sääennusteen mukaan ei välttämättä ole mukavin ulkotyösää.

Ei kommentteja: