lauantai 12. joulukuuta 2015

Laatikoiden tekoa ja muuta puuhaa

Puimasuulilla touhutaan nyt joulun alla laatikoiden parissa, eli jokunen peruna, porkkana ja lanttu on kuorittu, keitetty ja muutettu perinteiseksi joululaatikoksi. Kaikenlaisia muita jouluherkkuja on valmisteltu myös, mm. marjamarmeladeja, creminiä, gelatoja yms. Uusin gelatomakumme on puolukka.

Joulukuusisafarit lähestyvät myös. Järjestämme su 20.12. klo 13 ja ma 21.12. klo 13 joulukuusisafarin metsään traktorikärryllä. Joulukuusisafarilla pääsee valitsemaan aidon metsäkuusen metsästä.

Jouluvalmistelun lisäksi olemme jatkaneet uuden lampolan viimeistelyä, vanhan kivinavetan tyhjennystä ja siivousta. Samalla on ollut hyvä käydä läpi tavaroita: suurin osa on tarpeellisia, mutta jotain ylimääräistä tai käytöstä poistettua on kertynyt myös. Vuoden alussa ovat taas karitsoinnit alkamassa, ja pian on eläinlääkäri tulossa ultraamaan uuhet eli tarkastamaan ultraäänitutkimuksella ovatko pässit olleet ahkeria ja uuhet tiinehtyneet hyvin. Ennen ultrausta on tavoitteena keritä suurin osa lampaista: rakennuskiireiden vuoksi lykkäsimme syksyn kerintää eteenpäin. Nyt ehtii tehdä rauhassa, ja samalla tarkistaa sorkat ja kuntoluokan. Kuntoluokalla tarkoitetaan ruokinnan onnistumisen seurantaa: uuhen pitää olla hyvässä kunnossa näin karitsointien alla.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Dear,do you have any e-mail to write you? Thanks in advance.Vesna Kostic