maanantai 9. tammikuuta 2017

Tammikuun alun puuhia

Vuosi vaihtui, ja uusi vuosi on alkanut varsin talvisissa merkeissä: lunta tuli sopivasti ennen kovimpien pakkasten alkua, ja nyt sääennusteet lupaavat talvisen sään jatkuvan. Räntää ja luntakin ennusteissa luvataan, mikä hyvä asia kasvien talvehtimisen kannalta. Höttöinen pakkaslumi olisi toivomuslistalla ensimmäisenä, samoin sellainen tasaisesti pikkupakkasella pysyvä sää. Kovat pakkaset ovat omalla tavallaan myös mukavia, mutta aiheuttavat aina hiukan lisävalvontaa mm. vesijohtojen tarkastuksissa.

Karitsoinnit ovat käynnistymässä, ja pain toivottavasti karitsoinnit pääsevät kunnolla vauhtiin. Aika isoja mahoja uuhimammoilla jo onkin, ja mielenkiintoista on taas seurata, millaisia karitsoita tänä vuonna syntyy. Viime vuonna suurin osa karitsoista oli mustia, ja muutama vuosi sitten lähes tulkoon kaikki karitsat olivat pässejä. Täplikkäitä on ollut jokunen joka vuosi - mutta lähinnä sellaisia, joilla on ollut yksi tai kaksi laikkua.

Ensi kesän suunnittelu on täydessä vauhdissa, ja erilaisia kuvastoja ja kataloogeja selataan nyt ajatuksella. Kesätyöntekijöiden haastattelut ovat nyt täydessä vauhdissa - jos ajatuksissa on hakea meiltä kesätöitä, kannattaa soittaa pikapuoleen (p. 0400 - 625 636) ja sopia haastatteluaika.

Ei kommentteja: