tiistai 7. helmikuuta 2017

Ja niin alkoi jo helmikuukin

Kuluipa tammikuu tänä vuonna sukkelaan, kun alkuun pääsi. Lähes huomaamatta ollaan siirrytty helmikuulle. Sää on ollut varsin mielenkiintoinen - pääosin melko leutoa ja lämmintä, välillä on tuntunut samalta kuin maaliskuulla. Kunnon hiihtokeleistä ei ole tähän mennessä saatu nauttia kuin muutamana päivänä, luistelu on onnistunut tähän mennessä tänä talvena paremmin.

Työhaastattelut on nyt tältä keväältä pidetty, ja nyt ryhdymme pohtimaan ja miettimään. Pyrimme tekemään valinnat loppuun maaliskuun alkuun mennessä. Tänä vuonna hakijoiden määrä yllätti meidät täysin, ja ihan kaikille emme ikävä kyllä pystyneet järjestämään haastatteluaikaa. Valitsemme kesätyöntekijät aikaisin, koska hyvin pian aloitellaan omenapuiden leikkuuta ja muita kevättöitä.

Karitsointikauden alku alkoi hitaasti, mutta nyt viimeisimmän viikon aikana on ollut aika vilske. Pässit ovat olleet viime syksynä ahkerina, ja monta pontevaa karitsaa pomppii jo vauhdikkaasti. Karitsoineet uuhet pääsevät päiväsaikaan ulkoilemaan karitsoittensa kanssa, mutta ovat vielä toistaiseksi viettäneet yönsä vain sisällä.

Hiihtolomakausi lähenee kuun lopulla: Hirsituvalla on vielä vapaana viikot 8, 9 ja 10. Varaus onnistuu helpoiten nettilomakkeella - lomailijoilla on mahdollisuus osallistua lampaiden hoitoon päivittäin. Täältä meiltä ei ole myöskään pitkä matka Tampereen humuun, Ikaalisten kylpylään tai Ellivuoren rinteisiin. Enonselän jää on myös nyt vahvaa, ja siellä on mukavaa ulkoilla.

Reilun viikon päästä eli sunnuntaina 19.2. Nokialla järjestetään Lähiruoka-tapahtuma, jossa olemme mukana. Lähiruokatempaus on Tehdassaaressa klo 11 - 15, ja paikalla on maisteltavana ja myynnissä monenmoisia herkkuja. Linkki tapahtumaan tulossa pian nettisivuille.

Ei kommentteja: