lauantai 18. maaliskuuta 2017

Kevät!

Kevät pääsi yllättämään marjanviljelijän - lumet ovat sulaneet vauhdikaasti, ilma lämmennyt ja auriko hellinyt. Eilen satoi räntää ja rakeita, mutta lisäksi reilusti vettä. Kevät rupeaa siis olemaan täällä, ja aika on ryhtyä kylvämään siemeniä taimikasvatukseen, istuttamaan mansikkaa tunneliin, leikkaamaan omenaa ja vattua, lajittelemaan siemenperunoita ja tekemään montaa muutakin hommaa.

Kesätyöntekijät on nyt valittu  - kiitos kaikille hakijoille kiinnostuksesta. Ikävä kyllä emme pystyneet tänä vuonna haastattelemaan kaikkia, mutta ensi tammikuulla taas jatketaan. Nyt on aika suunnata kohti alkavaa kautta ja kevättöitä.

Karitsoinnit ovat meillä melkein ohi - yhtä tiineeksi ultrattua vielä odotellaan. Kirjava joukko karitsoita pomppii pihalla ja opiskelee lammaselämää. Karitsoitten alkukehitys on huima: parin tunnin ikäisenä ne jo juoksevat lujaa ja parissa kuukaudessa saavuttavat lähes emänsä ulkomitat. Mustia karitsoita on syntynyt tänä vuonna enemmän kuin koskaan, ja muutama syntymäharmaatakin on tänä vuonna maailmaan putkahtanut.
Ei kommentteja: