tiistai 28. maaliskuuta 2017

Aurinkoista maaliskuuta vietetään

Kevätsesonki kiireineen on nyt täydessä vauhdissa. Mansikantaimet on istutettu tunneliin, ja vadelmanleikkuu etenee vauhdikkaasti. Kellarista on myös lajiteltu siemenperunaa itämään, jotain on jo saatu kasvamaankin. Sipulin istutusta olisi tässä piakkoin tiedossa myös, ja valkosipulin kevättyöt ovat lisäksi ajankohtaisia. Paljon erilaisia puuhia on siis tekeillä, ja Navetassakin tapahtuu.

Karitsat ovat tänä keväänä kasvaneet todella rivakkaa tahtia, ja isoimmat ovat jo hyvinkin vieroitusikäisiä ja - kokoisia. Aurinkoiset päivät houkuttavat lampaat ulos makoilemaan, ja aika tyytyväisen oloisilta näyttävätkin päivää paistatellessaan. Muutamia pietnpivillaisia uuhia odottelee kerintää, ja sorkkien tilanteen tarkastus on myös näin keväisin ajankohtainen. Lampaan sorkissa kasvaa kynsimäinen pintakerros, kyntynen, jota täytyy tarvittaessa hiukan leikata (samaan tapaan kuin koirankynsiä tai omia kynsiä leikataan). Kyntyset kasvavat eri yksilöillä eri vauhtia, mutta ainoastaan säännöllisen tarkastuksen avulla pystyy tarkastamaan tilanteen.

Puimasuulilla ollaan aloittelemassa puunaamaan paikkoja kesää varten, ja kaikenlaisia suunnitelmia tässä pikku hiljaa kehitellään. Jos flunssat hellittävät, niin ensi viikolla kokeillaan jotain uutta - kokeen jälkeen sitten nähdään, miten uusi juttu toimii ja onnistuu. Pitäkäähän peukkuja, että ei tule kommervenkkejä tekemiseen - tulossa on jotain aivan mahtavaa onnistuessaan.

Ei kommentteja: