tiistai 4. huhtikuuta 2017

Lentsun tynkää

Lentsu on vaivannut yhden jos toisen nenää, mutta nyt pikku hiljaa räkätautikausi taitaa olla takana päin. Puimasuulia ruvetaan nyt hiljakseltaan puunaamaan kohti kesää - keittiön lattia saatiin uuteen maaliin, ja seuraavaksi siis pestään ja huolletaan keittiö kesää varten. Nuhista huolimatta gelatokehitystyö on jatkunut, ja ensi viikolla olisi tarkoitus tehdä ensimmäiset kokeet. Jos onnistuvat hyvin, niin sitten jatketaan - tavoitteena on saada huhtikuun loppuun mennessö kehitettyä ihan uusi resepti ja makumaailma kaikille italialaisen gelatopehmiksen ystäville.

Pelloilla ja tunneleilla tapahtuu vinhaa vauhtia. Tunneleissa on jo kasvamassa mansikkaa, vadelmaa, perunaa ja tällä viikolla pitäisi saada vielä sipulitkiin maahan. Pellolla mansikoiden talvisuojausharsoja ollaan availtu, vadelmaa leikattu ja sidottu sekä pensasmustikan ja omenamaan jänisaitaa avattu. Valkosipulit ovat aikamoisessa kasvussa jo nyt, ja pian on aika kylvää ensimmäiset herneet ja istuttaa perunaa ja sipulia. Tommi kävi tänään tökkimässä maata, ja paikoin routa oli jo sulanut, mutta paikoin vielä routaa oli. Mansikkamaita ei vielä voida harjata, koska maan kantavuus ei kestä vielä traktoria: jos pellolla liikkuu tähän aikaan vuodesta, ei seurauksena ole mitään hyvää, ainoastaan tiivistynyttä maata ja syviä uria. Vielä jokunen hetki täytyy siis malttaa ennen toukotöiden alkua pellolla.

Ensi kesän osalta hiljattain varmistui irkkubändi Isaran keikka, joka on su 18.6. klo 19 alkaen. Liput ovat 10 e, ja meno on todennäköisesti huimaa - kuten Isaran keikoilla on aina ollut, Lippujen myynti alkaa Puimasuulilla toukokuulla.


Ei kommentteja: