tiistai 25. huhtikuuta 2017

hei, me siivotaan!

Viimeiset pari päivää on siivoiltu Puimasuulia kesäkuntoon - huomenna availlaan kesäkautta varten, ja samalla toivotaan, että lunta sataisi vähemmän kuin tänään. Suomen kesästä usein sanotaan sen olevan vähälumisempi kuin talven, eli lumimäärissä mitaten kesä ei ole vielä alkanut. Tiburtituksesta alkanut sääenne ennakoi viileän ja kylmän jatkuvan nelisenkymmentä yötä, eli oikeastaan vasta toukokuun puolivälin paremmalla puolen pitäisi alkaa kunnolla lämpenemään.

Säästä huolimatta Puimasuulia ollaan puunattu kesäkautta varten. Osa Puimasuulin kahvilan tilasta on toistaiseksi varastokäytössä, eli toistensa päälle pinottujen pöytien, tuolien ja sohvien valtaamana: Navetta on saanut uuden hienon lattian, mutta lattiaremppaa varten Navetta piti tyhjentää. Tavarat siirrettiin mahdollisimman lähelle, eli Puimasuulille varastoon. Tavarat siirretään Puimasuulilta pois hetimiten kun Navetan lattia saadaan käsiteltyä.

Puimasuulilla on myös touhuttu uuden asian parissa, joka liittyy tähän. Tämä siis liittyy ns. tankkimaidon - eli siis sen maidon, joka on vastalypsetty ja on viileässä odottamassa noutoa meijeriin - käsittelyyn liittyvistä asioista. Tämä jousto ja tulkinta mahdollistaa täydellisen italialaistyyppisen gelaton valmistuksen - vai miltä kuulostaa vastalypsetystä maidosta tehdystä jäätelostä nauttiminen? Tämä on mahdollista Vapusta alkaen meillä - kiitos kaikille, jotka tämän mahdollisuuden ovat meille suoneet!


Ei kommentteja: