sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Vappua - lunta enemmän kuin jouluna

Tänä aamuna koko Mahnalan mäki oli peittynyt paksuun ja raskaaseen lumivaippaan. Päivänmittaan lunta satoi lisää, ja lunta oli nyt huhtikuun lopussa enemmän kuin jouluna. Nurmikolla olisi varmaan päässyt hiihtämäänkin hyvin aamusta - nyt illan tullessa lumihanget ovat onneksi kutistuneet, ja pälvipaikkoja on jo runsaasti. Kustaa Vilkunan mukaan vanha kansa ennusti lumisen vapun tietävän lumetonta talvea - no, ainakin nyt kulunut talvi on ollut sellainen, mutta saa nähdä millainen on tuleva.

Lunta tai ei, mansikat ovat kukassa tunneleiden lämmössä harsojen alla. Tunneli on siis sellainen iso, korkea, metallikehikon tukema, muovista tehty kate mansikkakasvuston päällä, jonka avulla saadaan vangittua auringon lämpöä kasveille aikaisin keväästä. Meillä on tunneliessa myös mm. perunaa ja sipulia, eli kaikki juhannuksen eväät ovat hyvässä kasvussa. Ensimmäisiä kesäherkkuja päästään maistelemaan todennäköisesti viimeistään heti kesäkuun alussa, ellei jo hyvän tuurin käydessä aikaisemminkin.

Huomenna, Vapun päivänä, Puimasuuli on avoinna klo 13 - 16, ja myynnissä on nyt siis ensimmäisen kerran aitoa mahnalalaista vaniljagelatoa Nikkilän maidosta sekä tietysti meidän omaa mansikkagelatoa. Vohvelivalikoimassa tavallisten vohveleiden lisäksi mm. paukkuvohvelit ja gluteenittomat vohvelit. Tervetuloa!

Ei kommentteja: