lauantai 15. huhtikuuta 2017

Takatalvi ja suviyöt

Rivakasti alkanut kevät on kääntynyt kunnolliseksi takatalveksi. Sääennusteissa arvioidaan tällä hetkellä kylmän jakson jatkuvan huhtikuun loppupuolelle. Eilinen päivä oli vanhan kansan yksi merkittävimmistä säänennustus päivistä, Tiburtituksen päivä. Tiburtitus jakoi vuoden talveen ja kesään - suven siis laskettiin alkavan Tiburtituksen jälkeisestä yöstä. Kylmät yöt ennustavat kylmyyden jatkuvan vielä yhdeksällä viikolla eli nelisenkymmentä vuorokautta olisi siis tiedossa vielä kylmää.

Peltohommiiin ei siis ole nyt kiirettä, mutta tunneliviljelmillä kasvukausi on saatu jo alkuun. Tunnelin muovikate vangitsee auringon lämpöä ja valoa tehokkaasti, ja yön kylmät hetket ovat kuitenkin jo niin lyhyitä, että lämpö riittää yön yli vain hiukan avustaen.

Kasvukauden alkua odotellessa ollaan kehitelty kaikennäköistä uutta, ja tavoitteena olisi saada muutama uusi juttu Puimasuulille valmiiksi heti alkuun. Avaamme Puimasuulin huhtikuun viimeisellä viikolla. Navetan tuunaus on myös vauhdissa, mutta kylmä sää hiukan viivästyttää valmistumista.

Ei kommentteja: