keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Ja talvi tuli

Sää on nyt muuttunut talvisemmaksi: lunta satelee ja on pakkastakin. Viime yönä pakkasta oli viitisentoista astetta, mutta taitaa jo heti ensi viikon alkupuolella ripeskella vettä. Järvessä ei vieläkään ole kunnollista jäätä, saa nähdä tuleeko koko talvena. Sää on mahdollistanut varovaisen aloittamisen omenapuiden leikkuussa, ja jos sää ei muutu kylmemmäksi, taidetaan ryhtyä oikein tositoimiin. Tunneleilla on käynnissä uudelleen järjestely ja siivoilu: Reilun kuukauden päästähän pitäisi alkaa istuttamaan mansikan taimia.

Kaikki karitsat ovat syntyneet, ja karitsointi aika on tänä vuonna merkillisen lyhyt. Pässi oli siis ollut ahkera syksyllä, hyvä niin. Tällä hetkellä karitsat ovat varsin leikkisiä ja pomppivaisia. Etenkin jos uuhien silmä välttää, niin alkaa lampolassa aikamoinen karitsaralli.

Karitsointien ohessa ollaan tehty erinäisiä paperitöitä, kuljettu koulutuksissa ja haastateltu työnhakijoita. Syksypuolella loka-marraskuussa ja taas tässä keväällä helmi-maaliskuussa on paljon mielenkiintoisia alan koulutuksia. Harmillisesti vain monesti osuu monta mielenkiintoista tapahtumaa päällekäin, ja on tehtävä vaikeita valintoja. Täytyy toivoa, että valinta osuu niihin tähdellisimpiin koulutuksiin, että pysyy viljelyn kehityksen rattailla.


Ei kommentteja: