sunnuntai 23. helmikuuta 2020

taitaa tullakin kevät

Talvi taitaa jäädä varsinaiseksi tyngäksi tänä vuonna: vain vajaan parin viikon ajan tässä helmikuussa maa oli valkoinen ja lämpötila keikkui enemmän pakkasen puolella. Nyt keli on enemmän plussan puolella, vaikka tuuli on viileän oloinen ja öisin lämpötila painuu herkästi pakkasen puolelle.

Kevättöitä ollaan aloiteltu tunneleilla. Siellä on kaikenmoista järjestelyä ja tavaroiden asettelua. Mansikantaimet ovat tulossa pikapuoleen, ja istuttamaan pitäisi alkaa ensi kuussa. Tunneleiden muovi yhdistteynä pariin harsoon varaa uskomattoman paljon lämpöä näin keväällä. Lumeton maa vielä edistää lämmön sitoutumista, ja siten noissa tunneleissa tuppaakin olemaan jopa välillä liian kuumaakin alkuvaiheessa. Mansikkahan kasvaa parhaiten hiukan alle 20 asteen lämpötilassa, mutta pikkutaimivaiheessa lämpötila voisi olla hiukan alempi.

Kesätyöntekijät on nyt aika pitkälti valittu tulevalle kaudelle. Kiitos kaikille hakijoille! Valitsememme kesätyöntekijät aina hyvissä ajoin, jotta pystymme keskittymään hyvin toisaalta työntekijäehdokkaiden kanssa keskusteluun ja toisaalta näin viljelykauden alkaessa viljelytöihin ja niiden järjestelyihin.


Ei kommentteja: