maanantai 28. syyskuuta 2020

Kesäisiä syyskuun päiviä

 Tämä syyskuun loppu on ollut harvinaisen lämmin - lämmön vuoksi on tunutunut kuin elokuulta, mutta luonnon värit ja lintujen muuttaminen etelään ovat nopeasti mieleen ajankohdan oikean nimen. Syystyöt ovat edenneet rivakasti - kauniissa kelissä on mukava tehdä ulkotöitä. Lämmin ja aurinkoinen sää on jatkanut tunnelissa kasvavien mandsikoiden ja karhunvatukoiden kautta edelleen, ja näillä näkyminen näyttää siltä, että ehkä ainakin vielä pari viikkoa saadaan poimittua tuoretta mansikkaa.

Puimasuulillakin ollaan tämän viikon myötä siirtymässä syystalven aukioloaikoihin - Puimasuulilla siis päivystellään varmimmin perjantaisin klo 12-18, mutta muutenkin oven ollessa auki, ollaan auki. Kahvia, gelatoa, pakastemarjoja, hilloja, mehuja sekä mansikkaa, karhunvatukkaa, perunaa, sipulia ja kurpitsaa on tällä hetkellä ainakin myynnissä. Yritellään vastata puhelimeen, ja näin tähän aikaa vuotta meidät saa parhaiten kiinni numerosta 0400-625 636. Marjoja ja niistä tehtyjä jatkojalosteita myymme meidän oman tilamyymälän lisäksi mm. Pirkanmaan alueen REKO-ringeissä. REKO-jakoon tuotteita voi tilata myös soittamalla.

Syystyöt etenevät, ja toisaalta tässä jo odotellaan ilmojen viilentymistä, jotta päästäisiin aloittamaan valkosipulin istutusta ja purkamaan kastelulaitteita. Toivottavasti kelit eivät heilahda äärilaidasta toiseen liian nopeasti, koska silloin pelkon on, ettei ehditä kaikkia tehtyä ajoissa.


Ei kommentteja: