maanantai 10. toukokuuta 2021

Helluntaiviikko - kohti kesää, hellettä ja helluntaita

 Kesän tuntu rupeaa oleva jo vahva, ja lämpömittarin lukemakin on kiivennyt korkeammaksi. Helatorstaille sääennusteet näyttävät hätyyttelevän reilusti yli paria kymmentä astetta. Vanhakansa oli muuten sitä mieltä, että helluntain lauantai ennustaa koko kesän säätä. Ja kaikille tuttu lienee myös lausahdus: "jos ei heilaa helluntaina, niin ei koko kesänä". Helluntai on ollut talven jälkeen ilon ja luonnon heräämisen juhlaa, ja riemullisesti sitä on vietettykin. Helkavirsien laulaminen on säilynyt erityisen elävänä Sääksmäellä Ritavalan kylässä - tänä vuonna perinteistä juhlaa ei järjestetä, mutta netissä Helkajuhlaa voi seurata tästä linkistä

Puimasuulilla kesään valmistautuminen jatkuu. Tällä viikolla olemme avoinna ma-ke ja pe klo 9 - 18. Torstaina 13.5. ja lauantaina 15.5. ollaan paikalla klo 11-17. Vaikka aurinko alkaakin helliä, niin muistetaan ja jaksetaan vielä pinnistellä niiden ohjeistusten parissa: käytetään tarvittaessa maskia, pestään käsiä ja käytetään käsidesiä tarvittaessa. Rajoitamme ohejsituksen mukaisesti oleskelua Puimasuulilla sisällä, mutta onneksi ulkotilaa meillä piisaa eli välimatkoista on sen vuoksi helppo pitää huolta. Tänne meidän tilallemme ei saa tulla oireisena tai jos epäilee sairastavansa koronan aiheuttamaa tautia tai jos on asetettu karanteeniin tai jos on karanteenissa. Mutta kaikkihan me nämä asiat jo osataan, ja tarvittaessa tarkistetaan esimerkiksi täältä, eli Pirkanmaan "koronanyrkin" tiedotuksesta.

Tässä meidän lähellä Miharissa vesi muuten jo lainehtii kesäisesti - kannattaa siis pakata uikkarit ja pyyhe mukaan, ja käydä kastamassa talviturkki pois. Kesä alkakoon!



Ei kommentteja: