maanantai 16. toukokuuta 2022

Istutusta, kylvöä, aidantekoa, istutusta, kylvöä, laitumelle lasku jne

 Tuossapa se monen päivän mantra nyt olikin. Viileä kevät on viivästyttänyt töitten alkua, mutta nyt sitten kaikki tapahtuu kerralla. Mansikan- ja perunan istutuksen ovat päässeet jo hyvään vauhtiin, ja kylvetty on jo uusien mansikkamaiden riviväleihin nurmea. Hernettä ja tilliä on kylvetty myös ensimmäiset kylvökset. Sipulitkin ovat päässeet maahan. Toivottavasti pian lämpenisi sen verran, että pystyttäisiin aloittamaan papujen ja sokerimaissin kylvö.

Tunneleissa mansikat ovat jo pitkällä - kukkia ja raakileitakin on jo. Ensimmäiset vadelman kukat ovat auenneet. Tällä hetkellä näyttää siltä, että mansikoiden poimintaa tunneleista aloitetaan reilun viikon-puolentoista päästä.

Kesä on alkanut jo lampaillekin - enin osa on päässyt jo laitumille vihreän ruohon kimppuun. Muutama uuhi odottaa vielä frissööriä ja manikyyriä - eli kerintää ja sorkkien kyntysten leikkuuta. Villaa on nyt siis aimo kasa lajiteltavaksi, koska enin osa uuhista on keritty.

Tällä viikolla Puimasuuli on suljettuna ke 18.5. päällekkäisyyksien vuoksi. Tulevana viikonloppuna meillä on osasto Nokian Messuilla, tervetuloa myös meidän puolestamme. Järjestämme osastollamme arvonnan, jossa voi voittaa lahjakortin itsepoimintaan.

Ensi viikolla Navetan taidekesän aloittaa taiteilija Riikka Palonen. Hänen taidenäyttelynsä on avoinna 26.5.-19.6.22. Tervetuloa kuuntelemaan lauluja ja tarinoita avajaispäivänä 26.5. klo 17 alkaen.



Ei kommentteja: