sunnuntai 22. toukokuuta 2022

Ja vauhti kiihtyy....

 Kevät kiitää silmissä, ja kesä on jo ihan nurkan takana. Vauhti kiihtyy siis koko ajan, yritetään pysyä tahdissa mukana. Tässä alkuun kiitokset kaikille Messut Nokialla-tapahtumassa meidän osastolla käyneille - itsepoiminta lahjakortin arvonta on suoritettu, ja lahjakortti laitetaan huomenissa postin matkaan.

Tunneleissa rupeaa punotus jo vaihtumaan punaisuudeksi mansikoiden kyljissä, ja näillä näkymin, toivottavasti loppuviikosta kerättäneen ensimmäisiä mansikoita myyntiin. Päivitellään tilannetta sitä mukaa kun nähdään kehitystä.

Viime viikolla viriteltiin myös pehmiskonetta toimintaan, ja toivottavasti nyt alkavalla viikolla päästään tositoimiin. Mansikkapehmiksemme pääraaka-aine on edelleen meidän oma mansikka, ja vaniljapehmiksen maito on peräisin tästä naapurista. Pehmis on siis todellista lähiruokaa täällä meillä Mahnalassa! Pehmiksen lisäksi meillä on Puimasuulin tiskissä tarjolla meidän omatekemiä, italialaistyylisiä jäätelöitä - gelatoja.

Uuhien, eli siis emälampaiden, frisööri ja pedikyyri ovat loppusuoralla. Frisööriä eli siis tässä tapauksessa keritsemistä ja pedikyyriä (sorkkien kyntysten leikkuuta) ovat tänä keväänä ansiokkaasti tehneet meidän työssä oppijat Ahlmanilta. Vielä muutama on jäljellä, minkä jälkeen mammat ovat valmiita aloittamaan laidunkauden. Karitsat, siitospässit ja osa uuhista ovat jo päässeetkin laidunruohoa rouskuttamaan.

Nyt alkavalla viikolla Riikka Palosen näyttely avautuu Navetassa. Tervetuloa myös meidän puolesta!


Ei kommentteja: