perjantai 17. kesäkuuta 2022

Kuin silloin ennen....ennen tunneleita

 Tällä viikolla on mansikanviljely on tuntunut samalta kuin aikana ennen tunneleita - joka päivä jännitysnäytelmä siitä, missä vaiheessa kypsyminen on. Kalsea kevät on tehnyt siis tehtävänsä, ja välillä mansikat tuntuvat kypsyvän tuskatuttavan hitaasti. Joka päivä toki mansikoita kypsyy, ja keräämme niitä sitä mukaan myyntiin. Tämän hetkinen peruna- ja sipuliennuste on, että ensi viikolla puolesta välistä ryhdytään tekemään koenostoja. Herkkuja on siis tiedossa juhannusjuhliin.

Puimasuulilla on nyt myynnissä myös pinsiöläistä artesaanileipää, jota leipoo Maalaisleipomo Juurilla. Leivät ovat aitoja hapanjuurileipiä, joiden teon perustana on aika. Raaka-aineina ainoastaan jauhot, vesi ja suola. Puimasuulin ympäristössä myös tapahtuu: vuohet ovat myös saapuneet kesänviettoon, eli pukkitarhassa on nyt kesäasukkaat. Vuohien lisäksi lastenleikkialueen vieressä on muutama karitsa, minkä lisäksi Puimasuulin läheisyyteen on tulossa pari vasikkaa.

Vadelman kukinta on juuri alkamassa avomaalla, ja todennäköisesti vadelmakausi pääsee alkuun siis heinäkuun loppupuolella.


Ei kommentteja: